Interviews

I Marie-Louise Kristensens værksted er der små tableauer og samlinger af objekter, som kan inspirere. Foto: Kirstine Autzen

Kom bag om værkerne og få indblik i processen

Fotograf og skribent Kirstine Autzen har besøgt en række Biennale-udstillere på værkstederne.

Lea Mi Engholm: Til grænsen af leret

Foto: Lea Mi Engholm Fotograf: Dorte Krogh
Foto: Lea Mi Engholm
Fotograf: Dorte Krogh

Keramiker Lea Mi Engholm blev tidligt i sit liv tændt på den keramiske proces. Hos en pottemager lærte hun de klassiske værkstedsteknikker, som hun i dag dykker ned i, forandrer og gentager til hun kommer til kanten af lerets formåen.
Læs hele interviewet

Iben Høj: Fra kroppen til rummet

Foto: Iben Høj Fotograf: Dorte Krogh
Foto: Iben Høj
Fotograf: Dorte Krogh

Strikdesigneren Iben Høj har siden 2003 kørt sit eget designbrand, Iben Høj, hvor hun producerer luksuriøse, håndlavede designs. Men hendes praksis fører hende i øjeblikket fra kroppen og ud i rummet, og sideløbende har hun taget skridtet væk fra modens sæsonproduktion over i egne begrænsede serier.
Læs hele interviewet

Sanne Ransby, Mariko Wada: Mellem to materialer

Grundlaget for det fælles værk har været begge kunstneres individuelle praksis – men kanaliseret ind i et fælles udtryk. Her ses de to foran Mariko Wadas værker. Foto: Kirstine Autzen
Sanne Ransby og Mariko Wada. Foto: Kirstine Autzen

Biennalens tematik ”Making is connecting” satte skub i et gryende samarbejde mellem tekstilkunstner Sanne Ransby og keramiker Mariko Wada. Deres fælles værk ”I syv sind – Klemt mellem brædder” er deres første værk sammen efter et langt tilløb. Men hvordan arbejder en keramiker og en tekstilkunstner sammen i ét fælles værk? Svaret fandt de i materialernes fælles egenskaber.
Læs hele interviewet

Vibeke Rohland, Aftryk mellem unika og produkt

Foto: Kirstine Autzen
Foto: Kirstine Autzen

Aftrykket af et lille fossil i en stenalderøkse var med til at sætte tekstilkunstner Vibeke Rohland på sporet af de fortællinger, som hun finder i arbejdet med mønstre i både unikaværker og designprodukter. Sporet fører fra de ældste kollektive samfunds udtryk til samtidens visuelle fortællinger.
Læs hele interviewet

Marie-Louise Kristensen, Mine ting vil gerne i dialog

Fra samlingen af inspirationsobjekter. Foto: Kirstine Autzen
Fra samlingen af inspirationsobjekter. Foto: Kirstine Autzen

Smykkekunstner Marie-Louise Kristensen arbejder ofte helt fordybet med udgangspunkt i personlige historier og digtede associationer. Med en udpræget sans for at gøre observationer og digte videre på dem skaber hun værker, som sætter fokus på vores nære, danske hverdag som en sanselig, erindringsmættet erfaring.
Læs hele interviewet

Om Kirstine Autzen
Har igennem en årrække formidlet kunstneriske arbejdsprocesser igennem artikler, fotografi, video, blandt andet som formidlingsansvarlig på Statens Værksteder for Kunst, men også på kunsten.nu, i magasiner og i arrangementer. Sideløbende med dette har Kirstine Autzen en selvstændig kunstnerisk praksis.

Gem