Om biennalen 2015

Foto: Maria Bang Espersen Fotograf: Dorte Krogh

Biennalen for Kunsthåndværk & Design viser det bedste af det nyeste indenfor dansk kunsthåndværk og design med en udstilling og konkurrence.

Vinderen af Biennaleprisen modtager 100.000 kroner.  

I 2015 afholdes Biennalen for 10. gang. Hver andet år siden 1995 har Biennalen dannet scene for Danmarks mest funklende kunsthåndværk- og designtalenter – nye som etablerede. Udstillingen er i dag en af de vigtigste begivenheder for kunsthåndværk og design i Danmark og en stærk international markering af dansk formgivning.

Censurering
Bedømmelsen af  værker sker med udgangspunkt i kunstnerisk/designmæssig kvalitet, originalitet og udførelse. Juryen kan vedtage supplerende kriterier med udgangspunkt i den valgte tematik for Biennalen og kendskab til helheden af ansøgninger. Læs mere om censorgruppen

Tema: Making is Connecting
Årets tema for Biennalen Making is Connecting pointerer materialitet, sanselighed og håndværk i et område, der til stadighed fornyer sig gennem konkrete eksperimenter og undersøgelser af både nyeste teknologier, ældgamle materialer og teknikker. I krydsfeltet mellem kunsthåndværk og design sker den størst mulige nyudvikling af æstetik, funktion, proces og materiale. Biennalen ønsker at fremme nye arbejdsfællesskaber, metoder og værker skabt i et felt, der både rummer kunsthåndværk, kunst, design og arkitektur.

Historie
Biennalen for Kunsthåndværk og Design startede på initiativ af foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere i 1994.  Missionen for Biennalen var fra starten at:
”… vise det til enhver tid bedste indenfor dansk kunsthåndværk og design”. Den første Biennale blev vist i 1995 på Kunstindustrimuseet i København (nu: Designmuseum Danmark), og siden har Biennalen været vist på hhv. Nordjyllands Kunstmuseum (nu: KUNSTEN), Trapholt og på Museet på Koldinghus. I 2013 blev Biennalen for første gang arrangeret af Danske Kunsthåndværkere & Designere uden museal samarbejdspartner med en udstilling i Rundetaarn.

Praktisk information
Adresse
Carlsberg Byen, Slottet
Bryggernes Plads 11
1799 København V

Udstillingsperiode: 1.-29. august 2015

Åbningstid: hver dag kl. 11-18

Omvisninger kl. 12 og kl. 16.

Transport:
Enghave St. (s-tog)

Entré
25 kroner (kontant eller Mobile Pay)
Studerende og medlemmer af DKoD gratis adgang.

Danske Kunsthåndværkere & Designere (DKoD)
DKoD er foreningen for de professionelle kunsthåndværkere og designere i Danmark. Læs mere om foreningens aktiviteter, medlemsfordele og optagelsesprocedure

Samarbejdspartnere
DKoD takker alle samarbejdspartnere.
Se en oversigt