Biennalen er en del af ny dansk design festival

Når Biennalen åbner den 4. maj  2017 med champagne og prisuddeling bliver det også startskuddet til Danish Design Festival. Anna Mee Allerslev, Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i Københavns Kommune samt Christian Bason, Direktør for Dansk Design Center åbner festivalen.

Danish Design Festival er en ny fælles platform, der samler og synliggør designbegivenheder i Danmark. Det nye fælles initiativ har som mål at øge synergien mellem forskellige events og arrangementer, involvere designinteressenter i bredeste forstand og nå både danske og internationale målgrupper.

Opstart i 2017
Festivalen favner hele Danmark og finder sted fra 4. maj til 9. juni 2017. Initiativet er planlagt som en langsigtet indsats. I maj 2017 søsættes den første prototypeversion af Danish Design Festival med støtte af Københavns Kommune.
Derefter forventes festivalen at vokse år for år med bidrag fra organisationer, der ønsker at være associerede partnere. Alle organisationer med et kunsthåndværk- og designfokus inviteres til at blive associerede partnere i festivalen.

Hele designspektret bringes i spil
Danish Design Festival vil demonstrere mangfoldigheden i design fra socialt design, servicedesign og designtænkning, over tech og digitalt design, til designikoner og nyt eksperimenterende kunsthåndværk. Festivalen kommer til at byde på udstillinger, events, konferencer og prisuddelinger, og der kommer til at være designbegivenheder for den brede offentlighed såvel som for professionelle.

Festivalprogrammet offentliggøres den 25. april på www.ddfestival.dk
Biennalen for Kunsthåndværk & Design er en del af Danish Design Festival programmet.

Initiativtagerne til Danish Design Festival
Danish Design Festival blev stiftet i 2017 af:
−    Dansk Design Center
−    Design denmark
−    Danske Kunsthåndværkere & Designere
−    Designmuseum Danmark
−    Kolding Kommune
−    northmodern

Åbningsreceptionen afholdes i Biennaleudstillingen i Museumsbygningen, Kastelsvej 18 i København.

Se program for åbningsdagen