Biennaleprisen 2021

Biennaleprisen 2021 blev overrakt af en veloplagt priskomiteen bestående af Maria Sparre-Petersen, Jane Sandberg og Mads Quistgaard. Begrundede lød således:

Værkets titel, ”JEG TAGER DET HELE MED!”, sætter scenen og giver en klar karakteristik af en tid, hvor intet er, som det plejer. Helle Vibeke Jensen laver en ny spillebane og giver os et nyt sprog i form af et alfabet. Værket afspejler sit tilblivelsesøjeblik ved også at inddrage kulturministerens udtalelser om sport og kunst og skaber et afsæt for den kunstneriske refleksion med både alvor og humor, der på en gang er legende, nysgerrigt, eksperimenterende og konceptuelt. Vi bliver som beskuere inviteret indenfor, får lyst til at interagere og undersøge værkets mange forskellige facetter, om det er er skriftruller, små pakker eller skuffer, der kalder på at blive åbnet.  

Se filmen med en glad vinder.

Helle Vibeke Jensen ved vinderprojekter “JEG TAGER DET HELE MED”!

De to andre nominerede:

Dorte Østergaard Jacobsen, Tråd til Tiden 

Værket er et poetisk greb, hvor kunstneren tager fat i sin egen historie med moderens efterladte garnrester og broderer videre med udgangspunkt i de erfaringer høstet under pandemien. Værkerne åbner for både nostalgi og eftertænksomhed og giver refleksionslag med broderede forløb, som er rejser i både tid og sted. De fem notationer i værket repræsenterer på en gang vidt forskellige visuelle udtryk i en samtidig stærk helhed. 

Dorte Østergaard Jacobsen, Tråd til tiden. Nomineret til Biennaleprisen 2021

Helen Clara Hemsley, Making the Most of It

Smykket som bærer af personlige historier er en stærk fortælling, hvor grundmaterialet er mennesker i stedet for materialer. Værkerne bliver billeder på en krisetid, hvor ny kreativitet spirer frem, og gamle dogmer står for fald. Kunstnerens fortolkning af de personlige historier er både forfriskende og humoristisk, men er også tilgået med alvor, og de personlige artefakter er behandlet omsorgsfuldt, om det er guld eller et rulleskøjtehjul.  

Helen Clara Hemsley, Making the Most og It. Nomineret til Biennaleprisen 2021.

Oplev prisoverrækkelsen og Biennaleåbningen.