Censorer

Ida Wieth, Both sides now

En censorgruppe udvælger de bedste projekter til Biennalen på baggrund af de uploadede ansøgninger. Kun de 28 bedste projekter udvælges til Biennaleudstillingen – heraf nomineres 3 til Biennaleprisen. Vinderen afsløres på Biennalens åbningsdag den 31. juli 2015.
Biennaleprisen på 100.000 kroner er bevilliget af Grosserer L.F. Foghts Fond.

Censorgruppen 2015

Biennalens censorgruppe er sammensat af danske og nordiske fagfolk med henblik på at styrke det nordiske samarbejde og den nordiske diskurs indenfor kunsthåndværk og design.

Lars Dybdahl
Forskningschef på Designmuseum Danmark

Maria Foerlev
Designhistoriker og indehaver af designgalleriet Etage Projects. Har arbejdet som specialist indenfor det 20.århundredes design og krydsfelter i samtids kunst/design og arkitektur. Som designformidller udvikling af udstillingskoncepter, designevent management, kuratering og marketing. I  ETAGE PROJECTS udstiller Maria design, kunst og arkitektur, med fokus på krydsfelterne der opstår når disse kunstformer mødes. Galleriet præsenterer skiftende udstillinger; gerne med unikke værker eller limiterede editioner.
etageprojects.com

Anne Fabricius Møller
Uddannet tekstildesigner og stoftrykker på Skolen for Brugskunst (nu: KAKD) i 1986. Har beskæftiget sig med tekstil i bred forstand i brugstekstil, design og unika, samarbejdet med beklædningsdesignere, møbeldesignere og industrien, men har primært  arbejdet på eget værksted.
Modtog i 2014 Statens Kunstfonds hæders ydelse (livsvarig), og var i 2013 modtager af Biennaleprisen.
aaa-fff-mmm.dk

Heidi Bjørgan, Norge
Uddannet med en master i Ceramic Art samt Creative Curating fra Bergen Academy of Art and Design. Bjørgans kuratoriske fokus er på Europæisk kunsthåndværk ved følgende internationale udstillinger:
Thing Tank Trash for KODE, Bergen
Tendenser 2012 – Time Out for Gallery F 15
Colourless, Rogaland Art Center
Signed Inger Waage for KODE i Bergen
Beyond G(l)aze en komparativ vandreudstilling udstilling om ler-baseret kunst mellem Norge og Kina.
heidibjorgan.com

Katja Pettersson, Sverige
Sedan masterexamen från industridesign på Konstfack 2004 har Katja Pettersson varit aktiv som formgivare själv och i grupp, som företagare inom rättvis design och som föreläsare och lärare. Katja är en av grundarna till designgruppen Front som hon lämnade 2009 för att starta 50/50, ett företag där formgivaren och producenten arbetar på lika villkor och delar vinsten lika.

Katja arbetar deltid som lektor på Konstfack. 2014 tilldelades hon konstnärsnämndens femåriga arbetsstipendie. För närvarande arbetar hon på att gestalta Stockholm stadsmuseets gård ett uppdrag från Stockholm konst.
katjapettersson.com