Nominerede til Biennaleprisen 2015

Foto: Coh&co

Årets censorkomité har nomineret 3 projekter til Biennaleprisen 2015. Prisen gives for gennemført og nyskabende idé, udtryk og håndværk, der særligt viser potentialet i dansk kunsthåndværk og design.

Vinderen af prisen udnævnes og offentliggøres på Biennalens åbningsreception den 31. juli 2015. Prisen består af 100.000 kroner skænket af Grosserer L.F. Foghts Fond.

Censorer: Lars Dybdahl (forskningschef, Designmuseum Danmark), Maria Foerlev (gallerist), Anne Fabricius Møller (stoftrykker), Heidi Bjørgan (kurator, NO) og Katja Pettersson (designer, SE).

De 3 nominerede projekter:
Ida Wieth: Both Sides Now

Ida Wieth, Both sides now
Ida Wieth, Both sides now

I værkserien Both sides Now kombineres det kunstnerisk poetiske med håndværkerens konkrete kendskab til materialer og teknikker. Sammensætningen af glas, træ og keramiske elementer danner tilsammen et ekspressivt og emotionelt udtryk.

”Jeg forholder mig til det sammensatte og flersidige i ting. Hvordan der altid er en anden side, og hvorledes denne kan tage sig forskelligt ud afhængig af forestilling, perspektiv og sansning.”
– Ida Wieth

Poul Harder Cohen og Mette Walsted: Coh&Co træcykel

Coh&Co træcykel
Coh&Co træcykel

Coh&Co skubber til oplevelsen af byrummet med en bæredygtig og lokal produktion af bycyklen. Det er en nytænkning af den klassiske diamant-model, hvor de traditionelle tunge metaller er udskiftet med træ og kulfiber. Æstetikken og designet er gennemført med smukke håndværksmæssige detaljer. Projektet forholder sig specifikt til en dansk tradition både hvad angår funktion, materiale og design.

”Håndbygget i København af lokale materialer er den et bæredygtigt indslag i den brug-og-smid-væk kultur, der tit præger cykelindustrien. Med sin æstetik opfordrer den til at blive passet på.
– Coh&Co (Poul Harder Cohen og Mette Walsted)

Søren Thygesen: ingen titel

Søren Thygesen, ingen titel.
Søren Thygesen, ingen titel

Ca. 200 nystrøgne mursten i rødt tegller udgør Søren Thygesens værk i et form-clash, hvor det pragmatiske byggemedie opnår et organisk udtryk.  Med de mange nye teknologier indenfor byggetraditionen kan næsten alt lade sig gøre. Thygesens projekt synliggør, at de klassiske materialer også får en fornyet værdi i kombination med nye teknikker.

”De nystrøgne mursten skæres via profil i fugen. Der er tale om en metode der oversætter organisk form til murstens æstetik. Det er en skala model 2/5” – Søren Thygesen.