Biennalen for Kunsthåndværk & Design rykker til Koldinghus i 2021

Biennalen Koldinghus 2009. Fotograf: Nils Rosenvold
Biennalen Koldinghus 2009. Fotograf: Nils Rosenvold

Efter en årrække med fast base i København rykker Biennalen for Kunsthåndværk & Design til Kolding i 2021. Biennalen er en scene for samtidens kunsthåndværk og design med en udstilling, konkurrence og et stærkt formidlingsprogram. 

Biennalen sætter hvert andet år fokus på samtidens kunsthåndværk og design med et stærkt formidlingsprogram, en open call udstilling og en pris på 100.000 kr. Til hver Biennale knyttes et tema, der skal være med til at understøtte en faglig udvikling og en samfundsmæssig relevans. 

Foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere har arrangeret Biennalen siden 1995 med skiftende museer og udstillingssteder. I en årrække har Biennalen haft fast base i København, men nu er tiden moden til, at Biennalen igen kan komme rundt i landet. 

”Biennalen er et af de absolut vigtigste genkommende begivenheder som præsenterer og udvikler dansk kunsthåndværk og design. Vi glæder os på Museet på Koldinghus til at huse den nyeste version af udstilling, prisoverrækkelse og et varieret arrangementsprogram for fagfeltet og alle os, der elsker kunsthåndværk og design. Biennalen føjer sig naturligt ind i Museets på Koldinghus’ formidling af kunsthåndværk og i kraft af Kolding kommunes designsatsning og museets gode samarbejdsrelationer med Designskolen Kolding og SDU, ser Museet på Koldinghus frem til at udvikle et stærkt fagligt og engagerende folkeligt program omkring Biennalen.” 

– siger Nanna Ebert, konstitueret direktør på Koldinghus.

Det er ikke første gang Biennalen afholdes på Koldinghus. I 2021 er det præcis 10 år siden Biennalen sidst blev vist slottet. I mellemtiden har Biennalen været forbi Rundetaarn, Carlsberg Byen, Museumsbygningen og senest Nordatlantens Brygge. Biennaleudstillingen ændrer udtryk og format alt efter hvilket sted, der huser den. Med Koldinghus som ramme vil Biennalen naturligt trække tråde til den stolte håndværkstradition, der knytter sig til slottet.  

Vi glæder os over samarbejdet med Koldinghus, der er byder på en helt unik udstillingsramme. De har huset en perlerække af udstillinger indenfor kunsthåndværk og design og er rigtig gode til at gøre udstillingerne relevante for et bredt publikum”.  
– fortæller Helle Severinsen, Danske Kunsthåndværkere & Designeres projektleder af Biennalen

Open Call 

De enkelte Biennaler har et tema, der præsenteres sammen med et open call, som alle kunsthåndværkere og designere i Danmark kan byde ind på. Efterfølgende vil en jury af professionelle fagfolk udvælge de projekter, der går videre til udstillingen og konkurrencen om de 100.000 kroner. 

Vi glæder os til at præsentere temaet for Biennalen 21. Det er vigtigt, at Biennalen har skiftende temaer, for at sikre en udvikling og opdyrkning nye projekter. Der laves et open call i foråret, som bliver præsenteret på Koldinghus, så alle ansøgere har mulighed for at se rammerne for Biennalen og spørge ind til tema og vilkår.” 
– fortæller arrangørerne.  

Save the date: Open Call, deadline d.1.10.2020.

Biennalen afholdes fra 5. juni- 24. oktober 2021 på Koldinghus. 

Hold øje med open call på www.biennalen.dk