19 juni, 2015 - 5 september, 2015

Galleri Superobjekt
Borgergade 15E
1300 København K

http://superobjekt.com/

Glitter and Glaze

Foto: Superobjekt
Foto: Superobjekt

Galleri Superobjekt præsenterer udstillingen Glitter and Glaze. Danske keramikere har indenfor de sidste år markeret sig stærkt, både nationalt og internationalt. Superobjekt har inviteret keramikerne Michael Geertsen, Gitte Jungersen og Bente Skjøttgaard til at udstille deres seneste arbejder, som fremstår i et væld af overflader og teksturer. Alle de tre keramikere er repræsenteret på utallige museer og gallerier i hele verden og de har alle modtaget masser af priser, legater og anerkendelser.

Michael Geertsens værker kan beskrives som et skulpturelt remix af keramiske elementer med udgangspunkt i genkendelige referencer. Transformationen sker gennem et dekonstruktivistisk greb og der skabes nye fortællinger. Objekterne udfordrer vores forestilling om keramik som noget anvendeligt og glasuren forstærker de organiske former. Hans brug af metalliske overflader, skaber rumlige spejlinger der tilfører en ekstra dimension til værket og oplevelsen.

Gitte Jungersen arbejder med ideen om at alting samler sig og opløser sig på samme tid, en metafor over den dobbelthed der gennemsyrer alt. Glasurerne vækker associationer i tekstur og farver til en kaotisk naturkraft og samtidig udstråler værkerne en nærmest spiselig, slik-agtig lækkerhed. Jungersens keramiske arbejder handler først og fremmest om tekstur og taktilitet der kommunikerer til et sted dybt inde i kroppen.

Bente Skjøttgaards værker rummer både det abstrakte og det figurative, det genkendelige og udefinérbare, men altid med udgangspunkt i lerets balance og tekstur. Hun leger med materialets tyngde og transformerer det til luftige, lette og drømmende skulpturer med flydende, porøs og flosset tekstur. Igennem de sidste fem år har hun især arbejdet ud fra temaet skyer og hendes lerskyer opløser nærmest tyngdekraften.

Kom forbi og oplev disse nye værker af tre af landets dygtigste, nutidige keramikere.

 

Gratis