Airborne Threats

Birgitte Christense
https://www.birgittechristens.dk

Airborne Threats blev skabt i sommeren 2019, forud for og intetanende om den kommende pandemi. Serien undersøger, om det lader sig gøre at bygge store keramiske skulpturer med ekstremt detaljerede overflader, hvor lynlåse og tekstilfolder er gengivet til perfektion. Formålet var at arbejde med menneskekroppen og bruge bestemte beklædningsgenstande til at repræsentere mennesket i et apokalyptisk udendørsscenarie. Dunjakken er genkendelig for alle uanset race, køn og status, mundbindet har længe været en fast inkorporeret del af kulturen i mange asiatiske lande, og i dag er det en verdensomspændende nødvendighed.”

Airborne Threats består af ni keramiske jakker i glaseret stentøj i skala 1:1, skabt under et ophold på European Ceramic Work Center i Holland. Birgitte Christens har anvendt en særlig opskrift med plantefibre og chamotte (små korn af brændt ler) til at styrke leret, der inden tredje brænding ved 950 grader er bemalet med selvlysende glasurdråber som symbol på syreregn og til slut forsynet med engangsmundbind. 

Birgitte Christens: Keramiker og kunstner uddannet fra Skolen for Design og Håndværk ved Göteborgs Universitet, 2009, Bergen Design og Kunstakademi, 2007, samt Central Saint Martins College of Art & Design, London, 2006.