Flora Danica Raw

Top & Berg
https://turiheisselberg.dk
http://www.atop.dk

”Flora Danica Raw udviklede sig i sin helt egen boble til en vision om et måltid, der trods et undergangsforskrækket afsæt, emmer af sanselighed, poesi, humor og drømme. Ud fra ønsket om bæredygtighed har vi forarbejdet serveringsdelene med udgangspunkt i gamle lertøjstraditioner og dansk ler. Lertøjet brændes ved lav temperatur og bruger derfor mindre energi. Vi begrænsede desuden brugen af glasur og kemiske farvestoffer og brugte den urgamle terra sigillata-teknik. Den giver en lukket, poleret, men svagt sugende overflade, der kan give problemer med pletter og farveindtrængen. Som en slags poetisk “forpletning” udviklede vi en teknik til plantefarvning af keramik, der kunne mildne overgangen til de kommende brugsspor.”

Top & Bergs Flora Danica-fantasi samler tid, tradition, eksperiment og natur i et stel med mangfoldige dele i lertøj med plantefarvning.

Top & Berg er et samarbejde mellem Anne Tophøj og Turi Heisselberg Pedersen.

Anne Tophøj: Keramiker og forsker, uddannet fra Danmarks Designskole (i dag Det Kongelige Akademi – Design), 1989 og Pratt Institute, 1993.

Turi Heisselberg Pedersen: Keramiker, uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding (i dag Designskolen Kolding), 1990.