I’m sitting in a Room

Marie-Louise Kristensen
www.m-lo.dk

Smykkeserien er en bearbejdning af indtryk fra hverdagen med små citater fra kunstindustrien.

Med afsæt i lydværket I’m sitting in a Room (1969) af Alvin Luchier (USA 1931) reflekterer Marie-Louise Kristensen over hvordan et designikon, der består af en låst og genkendelig fysisk form, også kaster en mental form.

I Alvin Luchiers værk er det sætningen ”I’m sitting in a room different from the one you are in now…” der læses, optages og genindspilles igen og igen indtil ordlyden er forvrænget til uforståelige lyde, men ikke desto mindre lyde der udspringer af og er en del af sproget.

På samme vis modulerer smykkeserien I’m sitting in a Room form og indhold, og den konkrete oplevelse af hverdagsikonerne tilføres et metalag indenfor smykkekunsten.

Mit skabende arbejde er min måde at forbinde mig til, reflektere over og forstå verden omkring mig. Mine værker skabes i tæt dialog med, hvad der aktuelt foregår omkring mig. Malearbejdet i min nye lejlighed fik mig helt tæt på rørføring og Danfoss-ventilen. Istandsættelsen af mit badeværelse introducerede mig til en hel ny verden af armaturer. Sideløbende fascineres jeg af spamafdelingen i min mailboks. Jeg håndplukker tekster i emnefelterne og indsamler på den måde både titler og inspiration til nye værker.