“JEG TAGER DET HELE MED”!

Helle Vibeke Jensen
www.hebiinu.com

Da intet er slut endnu, tager jeg det hele med… Jeg ved ikke, hvad jeg får brug for og skulle nødig efterlade noget vigtigt. Jeg har ladet et argument blive afsæt til en meget lang refleksion.

Argumentet er kulturminister Joy Mogensens. Hun argumenterede i Danmarks Radio 30. august 2020 for, at kunst og idræt skal forblive i samme ministerium: Nogle synes, at idræt er interessant, men hvad ville en fodboldkamp være uden nogle gode, slagfærdige musiknumre?” Joy Mogensens argument førte mig til et fodboldcitat af Jean-Paul Sartre : ”I fodbold er alt kompliceret af det modsatte holds tilstedeværelse.” Jeg tager det hele med mig! Også alt det andet, som får min hjerne til at omfavne denne mildest talt syrede og meget interessante tid.” 

Helle Vibeke Jensen har skabt et værk, som er centreret omkring et ”fodboldbord” designet og udført i samarbejde med Wednesday Architecture.

Værket består af bannere, plakater og bøger, sat med egen skriftfont M·A·R·S poetry font i træsnit.  Materialerne er pergament, papir, træ, træsnit, tusch, bivoks etc. Værket vil vokse i udstillingsperioden.

 

Helle Vibeke Jensen: Illustrator, bogkunstner og beklædningsdesigner uddannet fra Skolen for Brugskunst (i dag Det Kongelige Akademi – Design), 1988.