Keep Connected

Helle Rude Trolle
www.hellerudetrolle.dk

Jeg savner den særlige tilknytning og forbundethed i det fysiske møde med fagfæller. Følelsen af at blive bundet sammen af fascinationen og kærligheden til faget. Oplevelsen af et fagligt flow, hvor man sammen fornyer og optimerer håndværket, mens der deles ud af individuelle erfaringer. Jeg har inviteret dygtige fagfæller til at sende mig garn indfarvet i deres foretrukne blå. Jeg farver garn – de farver garn og i det tekstile værk bliver vores mange nuancer af blå tråde bundet sammen. Jeg har ikke på forhånd mulighed for at kende de blå nuancer, jeg får at arbejde med – det er en stor del af den faglige og materialemæssige synergi!” 

Keep Connected er en tekstilbane af løse tråde i silke, uld og hør bundet og vævet sammen af Helle Rude Trolle. Trådene er indfarvet med farvestoffer fra indigo- og vaidplanter af Helles fagfæller: tekstilkunstner Hilde Hauen Johnsen, Norge; forfatter Catharina Ellis, USA; forsker Pirita  Lauiri, Alto University/Pasi Ainasoja, Finland; tekstilkunstner Margaret Dugger, USA; indigofarverne BOUISOU, Japan; samt af Helle Rude Trolle selv.

Helle Rude Trolle: Væver og tekstildesigner uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding (i dag Designskolen Kolding), 1993.