Room for Reflection

Mette Colberg
https://mettecolberg.com

”Med inspiration fra håndlavede ruder og blyindfattet glas har jeg undersøgt, hvordan glassets materialitet kan skabe atmosfære og rum for refleksion. Gennem historien har glasruden gennemgået en stadig forædling fra den håndlavede rude med alle dets uregelmæssigheder til et industrielt produceret produkt, så transparent at man næste ikke kan se det. Den blyindfattede glasrude har fungeret som vidnesbyrd om vigtige historiske begivenheder og skabt atmosfære og nærvær siden 1700-tallet.”

Mette Colberg har skabt et stedsspecifikt audiovisuelt værk til to sydvendte vinduer i Ruinsalen på Koldinghus. Tid og tilfældighed spiller ind i oplevelsen af værket, som sameksisterer med det naturlige lysindfald og ændrer visuel karakter, time for time. Colberg har først skabt en farvet glaslinse til sit kamera, og fotos taget gennem denne linse er efterfølgende bearbejdet fotografisk. Værket består af dette farvede lysbillede, der er printet på transparent folie og klæbet op på de to store vinduer. Værkets lydside er komponeret af Kasper Nørlund.

Mette Colberg: Glaskunstner, uddannet fra Glas- og keramikskolen på Bornholm (i dag Det Kongelige Akademi – Design – Bornholm), 2008, og Konstfack, University of Arts, Craft and Design, Stockholm, 2013.