Straw that Broke the Camel’s Back

Vibe Lundemark – Tabernacle Twins
www.tabernacletwins.com

Materialer: Digitalprintet silke/bomuld og mixmedia broderi

Hvornår er meget, for meget? Kan et strå brække en kamels ryg? Har beklædning en udløbsdato og hvad sker der, når dråben får bægeret til at flyde over?

Balance og bæredygtighed er aktuelle globale nødvendigheder i vores verden – ikke mindst i modebranchen, som er en af de mest forurenende og ressourcekrævende. Der tales meget om bevægelsen fra ’fast fashion’ til ’slow fashion’. Det giver mening at finde nye veje, ændre forbrugsvaner og hjælpe klodens balance, inden bægeret flyder over.

Begreberne Balance og Bæredygtighed er relevante i både konkret og overordnet forstand, og undersøges i værket ‘Straw that broke the Camels back’, i forhold til tematik og designmæssig æstetik. Ligeledes sættes ’vækst-samfundets minusser’ i relation til nutidige tolkninger af klassiske moderne beklædningsgenstande, som udtryk for et opbrud med den kommercielle overproduktion. Ved at tænke kvalitet frem for kvantitet, skabe større detaljerigdom og ved at fremhæve begreber som langsommelighed, pauser og fejl, søger værket at diskutere vækstsamfundets forståelse af det negative. Måske kan fejl, værdiløse elementer og spildprodukter skabe kunstnerisk værdi, og rum for øjeblikkets eftertænksomhed? Måske kan mode, som en detaljeret og håndværksmæssig designoplevelse, igennem æstetik og sanselighed, medvirke til at sætte fokus på nogle af de største globale udfordringer?
Tak til:
Mads Teglers (photography)
Swarovski (crystals)
Mathiesen Plast Aps (waste Plastic parts)
Syddesign (keyhangers)
Sjov og Kreativ (whistles)