Tema 2021

 -Hvad tager du med videre?

Den globale coronakrise skabte en midlertidig opbremsning og måske et permanent retningsskift i værdier, vaner og strukturer? Fællesskab og bæredygtighed forvandlede sig fra abstrakte begreber til konkrete valg, og vores afhængighed af hinanden viser sig på nye måder, da koncertoplevelser er blevet til tv-transmitteret fællessang, kunstudstillinger blev til webinar, håndarbejde blev til åndehuller, kunstnere og kunsthåndværkeres patchwork økonomi er blevet alment kendt, designerens evne til at tænke inden for boksen blev åbenbar, og den lokale restaurant overlevede på lynomstilling til takeaway. 

Under nedlukningen af Danmark i foråret 2020 fik tidstunge håndværksdiscipliner og kulturfællesskaber en ny renæssance, og der er netop nu et momentum for at understrege værdien af samtidens kunsthåndværk og design. Med krisen er fulgt en hyper-opmærksomhed på, hvordan vi bruger vores tid og ressourcer, og en mulighed for at spørge, hvad der er værd at tage med videre herfra.

Biennalen 2021 kigger derfor ind i en ny virkelighed, der sammensmelter traditionsbunden viden og teknikker med ny teknologi og formidling. Vi ønsker med Biennalen 2021 på undersøgende vis, at løfte sløret for hvordan kunsthåndværkere og designere har formet det ”nye normale”. Og viser hvad kunsthåndværkere og designere tager med sig af overleverede ressourcer, viden og metoder ind i fremtidens praksisser.

Er en ny forståelse og nye fællesskaber vokset frem som et positivt ”takeaway” fra krisen? Og har krisen inspireret designere og kunsthåndværkere til at efterlade noget for altid?

Projekterne til Biennalen har forholdt sig til følgende spørgsmål i beskrivelsen af deres projekt: 

Hvad tager du med videre i din praksis som designer eller kunsthåndværker? 

  •  Nye og/eller gamle teknologier, metoder, materialer, redskaber, discipliner, faglig arv, etc. 
  • Nye og/eller gamle indsigter, fællesskaber og idéer.
  • Hvad efterlader du?