OM BIENNALEN

Hvert andet år sætter Biennalen fokus på aktuelt dansk kunsthåndværk og design med et stærkt formidlingsprogram, en Open Call-udstilling og den eftertragtede Biennalepris på 100.000 kr., generøst skænket af Danmarks Nationabanks Jubilæumsfond. Til hver Biennale knyttes et højaktuelt tema, der skal være med til at sikre kunsthåndværkets faglige udvikling og samfundsmæssige relevans.

Biennalens vision

  • Biennalen udvikler og formidler dansk kunsthåndværk og design.
  • Biennalen skaber karrieremuligheder for både etablerede udøvere og nye talenter.
  • Biennalen tilbyder professionelle udstillingrammer til et område, der ikke i forvejen har mange udstillingssteder.
  • Biennalen styrker netværket mellem danske og nordiske teoretikere og udøvere.
  • Biennalen tiltrækker et stort bredt publikum af danske og internationale gæster.

Open Call

Temaet for den enkelte Biennale bliver lanceret sammen med et Open Call, som alle professionelle kunsthåndværkere og designere i Danmark kan byde ind på. Herefter udvælger en ekspertjury af professionelle fagfolk de projekter, der går videre til udstillingen og dermed får chancen for at blive  præmieret med Biennaleprisen på 100.000 kr.

biennalens historie

Siden 1995 har foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere arrangeret Biennalen i samarbejde med skiftende museer, venues og udstillingssteder. Det sikrer en foranderlig og tidssvarende ramme for contemporært dansk kunsthåndværk og design. Biennalen er en censureret udstilling, som alle professionelle kunsthåndværkere & designere med en tilknytning til Danmark og det danske rigsfællesskab kan søge ind på. På den måde er biennalen både en scene for nye talenter og for etablerede udøvere. Det skaber  god synergi mellem deltagerne.
I en årrække har Biennalen haft fast base i København, og i 2021 flyttede den til Koldinghus. I 2023 er Biennalen atter tilbage i hovedstaden og bliver vist i Hal 6 i B&Ws prægtige gamle svejsehal på Copenhagen Contemporary, der byder på en helt unik udstillingsramme.