Jury 2017

Biennalens jury består af et hold fagpersoner fra hhv. Danmark, Sverige og Norge.

Christian Holmsted Olesen (DK) er udstillings- og samlingschef på Designmuseum Danmark, uddannet som designhistoriker og forsker i og skriver om dansk og international designhistorie, senest monografien "Wegner – bare een god stol." Som kurator har han tilrettelagt en række forskningsbaserede udstillinger om design. Han er censor på designuddannelserne på Syddansk Universitet og Kunstakademiet og medlem af bestyrelsen for Designrådet.

Ann Linnemann (DK) er uddannet fra Skolen For Brugskunst (nu: KADK), pottemager fra Kähler og research scholar v. Arizona State University. En stadig interesse for udvikling af det keramiske område, formidling og international udveksling har ført til projektledelse af internationale seminarer og udstillinger.
Hun har værksted og galleri i København, Ann Linnemann Galleri, med speciale i keramisk samtidskunst.

Benny Henningsen (DK) arbejder hovedsageligt med kunst i det offentlige rum og kollektive praksisser. Han er uddannet fra Kunstakademiets Skole for Mur og Rum og har udviklet en god egenskab til at samle folk om store og små projekter, som ofte efterlader konkrete og brugbare strukturer i det offentlige rum: Møbler at mødes omkring eller konstruktioner og rum at opholde og bevæge sig i.

Marianne Zamecznik (NO) er kunstner, kurator og udstillingsdesigner. Hun er direktør for kunstfestivalen Olso Open. Seneste projekter inkluderer performance programmet ”A midsummer Night’s Scream" på De Appel i Amsterdam og ”Magic Language /// Game of Whispers” på Révélations i Paris. Ved hovedsageligt at fokusere på udstillingsdesign og udstilling som medium overlapper hendes praksis med disciplinerne kunst, design og kunsthåndværk. Hun er medlem af Institute of Usership, et forskningsprojekt på afdelingen Kunst og Kunsthåndværk på Oslo National Academy of Arts, der sigter efter at etablere et nyt sæt termer for brugerdreven praksis. Zamecznik udgør halvdelen af ZAMAAS, et udstillings-design studio etableret i samarbejde med kunstner Øystein Aasan i Berlin.

Agneta Linton  (SE) är intendent på Eskilstuna konstmuseum, med ansvar för utställningar, samlingar och program. År 2014 blev hon adjungerad professor i Craft på Konstfack, Stockholm där hon undervisat på mastersprogrammet på regelbunden basis sedan 2011. Linton är utbildad konsthantverkare med en MFA från Konstfack och är representerad på ett antal institutioner i Sverige, bland dem Nationalmuseum och Röhsska museet. Hon har haft flera styrelseuppdrag inom konst och konsthantverk scenen och är flitigt anlitad som frilans kurator, gäst kritiker, sakkunnig och moderator. År 2007 var hon en av tre grundare av Gustavsbergs Konsthall, en konsthall för samtida konsthantverk, där hon också arbetade som chef fram till 2013.